سفری آسان با سانی تور
قبرس در یک نگاه
جمهوری قِبرِس کشوری جزیرهای است ، در شرق دریای مدیترانه که پایتخت آن نیکوزیا است . این کشور به دو بخش قبرس شمالی (ترکنشین) و بخش یونانینشین تقسیم میشود که در آن هر دو زبان ترکی و یونانی رسمی هستند . یونانیها ارتودوکس و ترکها مسلمان هستند .
جزیره قبرس بعد از جزیره ساردنی و سیسیل سومین جزیره بزرگ در دریای مدیترانه است و جمهوری قبرس از اعضای اتحادیه اروپا میباشد . قبرس از نقاط گردشگرپذیر مدیترانه است و در ۱ ژانویه ۲۰۰۸ به حوزه یورو پیوست .
جمعیت کل جزیره یک میلیون و صد هزار نفر است و جمعیت جمهوری قبرس بدون احتساب قبرس شمالی ۸۴۰ هزار نفر است . ۷۷ درصد مردم این جزیره یونانی و ۱۸ درصد نیز از ترکان قبرس هستند .
این جزیره به خاطر مکان راهبردی خود در طی تاریخ مورد حمله و اشغال امپراتوریهای گوناگون از جمله هیتیها ، آشوریها ، مصریها ، ایرانیان ، یونانیها ، رومیها ، بیزانسیها ، عثمانیها و اعراب قرار گرفته است . اسکندر مقدونی در ۳۳۳ پیش از میلاد قبرس را از ایران جدا کرد .
تاریخ
قبرس جزیرهای است که در طول تاریخ در تصرف ایرانیان ، رومیها ، یونانیها ، امپراتوری عثمانی و سرانجام انگلیسیها بوده است ؛ اما پس از جنگ جهانی دوم انگلیس به علت ضعف اقتصادی و کاهش نفوذ جهانی از این جزیره خارج شد . سپس رهبران سه کشور انگلیس ، یونان و ترکیه به همراه رهبران دو بخش قبرس در ۱۱ فوریه ۱۹۵۹ پیمانی را امضا کردند که به موجب آن مسائل جزیره به نسبت ۷ به ۳ میان یونانیتبارها و ترکتبارها تقسیم شد .
قبرس در سال ۱۹۶۰ استقلال خود را از بریتانیا کسب کرد و حکومت مستقل قبرس براساس مشارکت جوامع ترک و یونانی در اداره امور این جزیره اعلام موجودیت کرد و بریتانیا ، یونان و ترکیه حق حاکمیت دولت قبرس را تضمین کردند .
در سال ۱۹۶۳، نمایندگان اقلیت ترک در پی اختلاف بر سر نحوه اجرای این توافق از دولت قبرس خارج شدند و در پی بروز درگیری بین دو طرف ، سازمان ملل متحد در سال ۱۹۶۴ یک نیروی پاسدار صلح را به این جزیره اعزام داشت که ماموریت آن تاکنون تمدید شده است .
در سال ۱۹۷۴ دولت سراسقف ماکاریوس ، رئیس جمهور وقت قبرس ، در کودتایی به تحریک حکومت نظامیان یونان سرنگون شد و ترکیه با استناد به موقعیت خود به عنوان یکی از تضمینکنندگان حق حاکمیت قبرس ، یگانهای ارتش خود را در شمال این سرزمین مستقر کرد که عملاً باعث تقسیم این جزیره شد .
بحران قبرس پس از حمله ترکیه به قبرس و اعلام استقلال جمهوری ترک قبرس که فقط از سوی ترکیه مورد تایید قرار گرفت آغاز شد . با وجود پیشنهادهای گوناگون بینالمللی این بحران همچنان حل نشده باقی مانده است . فشارهای سازمان ملل و اتحادیه اروپا و ایالات متحده باعث تغییراتی در سیاست سنتی آنکارا در خصوص این جزیره شده است و در عین حال ورود ترکیه به اتحادیه اروپا مشروط بر حل این بحران تا ماه مه سال جاری میباشد .
جمهوری قبرس به شش استان تقسیم شده است . نام این استانها فاماگوستا ، کیرنیا ، لارناکا ، لیماسول ، نیکوزیا ، و پافوس است .
اقتصاد
اقتصاد جزیره قبرس از اغاز استقلال مبتنی بر نظام بازار آزاد بوده است . صادرات عمدهٔ قبرس شامل : محصولات کشاورزی (گندم . جو . سیب زمینی . و مرکبات) . میوههای مختلف . تنباکو . محصولات صنعتی . انواع پوشاک . کفش و صنایع دستی بوده است . واردات عمده نیز شامل : مواد خوراکی . دام زنده . نفت و فراوردههای شیمیایی میباشد .
مردم
بر پایه آمارهای پذیرفته شده 80٪ یونانی تبار ، ۱۸٪ ترکتبار و 2٪ نیز از دیگر اقلیتهای مسیحی (مارونی ، کاتولیک لاتینی و ارمنی) هستند .
فرهنگ
قسمت شمالی قبرس فرهنگی برگرفته از ترکیه و بخش جنوبی آن برگرفته از یونان دارد .
جغرافیا
قبرس دارای تابستانهای گرم و خشک و زمستانهای معتدل است . حدود ۱۲٪ زمینهای آن زیر کشت بوده و در آن مرکبات ، سیب زمینی ، گندم ، زیتون و جو به عمل میآید . پرورش گوسفند ، بز و خوک نیز رایج است . صنایع قبرس چندان پیشرفته نیست و شامل صنایع دستی و محلی میباشد . توریسم ، منبع درآمد مهمی برای قبرس محسوب میشود .
معرفی اجمالی قبرس
زبان : ---
دین : ---
جمعیت : ---
تعداد توریست : ---
ساختار دولتی قبرس
پایتخت : نیکوزیا
حکومت : ---
تعطیل ملی : ---
احزاب سیاسی : ---
ساختار اقتصادی قبرس
واحد پول : ---
شرکا تجاری : ---
کشاورزی : ---
صنعت : ---
رشد اقتصادی : ---
ساختار ارتباطات قبرس
خط تلفن : ---
همراه : ---
کاربر اینترنت : ---
شناسه اینترنت : ---
سایت : ---
ساختار جغرافیایی قبرس
مساحت : ---
آب و هوا : ---
همسایه ها : ---
منابع طبیعی : ---
---
ساختار حمل و نقل قبرس
خطوط نفتی : ---
زمینی : ---
راه آهن : ---
آبی : ---
فرودگاه : ---