سفری آسان با سانی تور
ویزا یا روادید چیست ؟
چرا باید برای سفر به سایر کشور ها ویزا دریافت کرد ؟
برای پاسخ به سوالات خود در زمینه ویزا یا روادید این مقاله را تا انتها بخوانید .
ویزا چیست ؟
ویزا که در اصطلاح فارسی آن را روادید نام گزاری کرده اند در واقع اجازه نامه ای دولتی است که دستگاه امور خارجه هر کشور متولی صدور آن بوده و جهت بررسی و کنترل ورود و اقامت موقت و خروج اتباع کشور های دیگر است . بدین معنا که هر کشور باید دقیقا بداند که شهروندان سایر کشورها به چه قصدی به آن کشور ورود میکنند - چه مدت قصد اقامت دارند - چه مدت حق اقامت به آنها داده خواهد شد - از چه طریقی ورود و از چه طریقی خروج خواهند کرد - در آن مدت کجا اقامت خواهند داشت - به چه مناطقی از کشور سفر خواهند کرد - هزینه های مربوطه خود را چگونه در مدت اقامت پرداخت خواهند کرد - چه تضمینی برای بازگشت آنها پس از پایان مدت ویزا وجود دارد - دعوت کننده آنها به کشور چه شخص یا ارگانی است و سوالات دیگری که اهمیت آن برای شهروندان هر کشور متفاوت است . مثلا برخی از کشور ها با امضای توافق نامه لغو روادید ، صدور ویزا را برای مدت محدودی لغو میکنند افراد می توانند بدون هیچگونه درخواست قبلی وارد آن کشور بشوند . مثلا شهروندان با پاسپورت ایرانی می توانند بدون نیاز به ویزا وارد کشور ترکیه شده و تا سه ماه اقامت توریستی داشته باشند . همچنین 26 کشور اروپایی با امضای لغو روادید دیگر برای رفت و آمد به کشورهای داخل حوزه نیازی به ویزا ندارند که به ویزای شنگن معروف است .کشورهای منطقه شنگن عبارتند از: اتریش، بلژیک، جمهوری چک، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایسلند، ایتالیا، لتونی، لیتوانی، لوکزامبرگ، مالت، هلند، نروژ، لهستان، پرتغال، اسلواکی، اسلوونی، اسپانیا، سوئد، سوئیس و لیختن اشتاین.
انواع ویزا از لحاظ نوع
ویزا از این نظر به چند نوع تقسیم بندی می گردد
ویزای توریستی : رایج ترین و پراستفاده ترین نوع ویزا در دنیا ویزای توریستی است .
ویزای تجاری : این ویزا به منظور شرکت در نمایشگاه های بین المللی و اکسپوها و سایر رویدادها به منظور امور تجاری صادر میشود مثل ویزای تجاری چین
ویزای تحصیلی : دانشجوها برای تحصیل در سایر کشور ها از این نوع ویزا استفاده می کنند که معمولا از آغاز تا زمان پایان تحصیل اعتبار دارد .
تفاوت ویزای لیبل با ویزای الکترونیک چیست ؟
در بسیاری از کشورها مراتب صدور ویزا نیازمند اصل پاسپورت مسافر و مدارک دیگری است که پس از تایید ویزا بصورت برگه ای چسبنده دارای مشخصات فرد و مشخصات نوع ویزا ، مدت ویزا ، اعتبار ویزا و ... بر روی یکی از برگه های پاسپورت درج می گردد . اما بسیاری از کشور ها خصوصا پس از پیشرفت هایی در حوزه دیجیتال نوعی از ویزا را استفاده می نمایید که از طریق بارگزاری مشخصات متقاضی و پرداخت اینترنتی و پس از بررسی ، ویزای الکترونیک صادر می گردد و نتیجتا در یک فایل پی دی اف منتشر می گردد که مسافر می بایست پرینت آن را گرفته به همراه پاسپورت به گمرک مرزی ارایه نماید . مدت ویزا اعتبار ویزا و تعداد ورود ویزا در ابتدای ثبت نام به اطلاع متقاضی رسانیده می شود.
مدت ویزا به چه معناست ؟
مدت ویزا زمانی است که دارنده ویزا میتواند در آن کشور اقامت داشته باشد ، در بسیار از کشورها قوانین طوری است که نمیتوان ویزا تمدید نمود و حتما فرد می بایست در پایان مدت ویزا از کشور خارج گردد در غیر اینصورت مشمول جریمه نقدی و یا حتی عدم اجازه ورود مجدد خواهد شد .
اعتبار ویزا به چه معناست ؟
به بازه زمانی که شحص می تواند از آن ویزای صادر شده استفاده کند اعتبار ویزا می گویند ، برای مثال : ویزای 14 روزه با مدت اعتبار 90 روز . یعنی چنانچه فرد در روز 80 از اعتبار وارد کشور شود تنها 10 روز از ویزای او قابل استفاده است و می باید قبل از پایان روز نودم کشور را ترک نمیاد حتی اگر مدت 14 روز او سپری نشده باشد .