سفری آسان با سانی تور

راهنمای تور قونیه
راهنمای تور قونیه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳


قونیه
قونیه یکی از شهرهای تاریخی و فرهنگی ترکیه که برای ایرانیان جذابیت خاصی دارد. به لطف آرامگاه شاعر ایرانی، جلال‌الدین محمد بلخی معروف به مولوی یا مولانا، به عنوان یک شهر مذهبی شهرت یافته است.  
شهر قونیه، هفتمین شهر پر جمعیت ترکیه با حدود 2 میلیون نفر جمعیت به شهری عرفانی و مذهبی معروف است. مساجد مسلمانان و کلیساهای مسیحیان محدودیتی را برای شهروندان یا گردشگران در انتخاب مذهب ایجاد نکرده است. قونیه در جاده ابریشم، به واسطه مکان های زیارتی غنی و جاذبه های گردشگری زیبایش، بعنوان شهری توریستی-زیارتی در مساحت حدود 39 کیلومتر در جنوب‌ غربی فلات از بزرگ‌ترین شهرهای ترکیه یاد می شود. این شهر در طول تاریخ تحت‌تاثیر حکومت‌های زیاد قرار گرفت. در دوران کهن به نام ایکونیوم معروف بود و بدست حکومت‌های مختلف فریگیه، لیدی، هخامنشی، هلنیستی، روم، بیزانس، سلجوقی، قرامانی و عثمانی دست‌خوش تغییرات مختلف شد. در سال ۱۴۸۳ امپراتوری عثمانی قونیه را فتح و در دوران عثمانی، قونیه اهمیت سیاسی و اقتصادی خود را از دست داد. قونیه در سال‌های گذشته توسعه و پیشرفت زیادی را تجربه کرد و به یکی از مراکز صنعتی و تجاری و آموزشی ترکیه تبدیل شده است. همچنین محل برگزاری مراسم و جشن‌های مربوط به مولوی و صوفی‌گری است که سالانه گردشگران زیادی از همه جای دنیا برای دیدن آن به این شهر سفر می‌کنند. قونیه از واژه‌ای یونانی بمعنای تصویر یا شمایل گرفته شده‌ است. این نام بدلیل شکل شهر که مثل یک نقشه است انتخاب شده یا احتمالا بخاطر افسانه‌ای که در آن یک پری‌روی به نام ایکونیوم عاشق شهر خود بود.
آداب و رسوم مردمان قونیه
مردمان قونیه بسیار مهمان نواز و با همه خوش برخوردند. مهم ترین ویژگی این شهر پرجمعیت، مراسم عرفانی، آیین دراویش و مراسم رقص با لباس های سفید است که گردشگران زیادی به تماشای این آیین ها جذب می شوند. فرش های موجود در قونیه ثروت و فرهنگ این شهر زیبا را نشان می دهد.
آب و هوای قونیه
قونیه در یک دشت بزرگ و هموار که از سه طرف با رشته کوه‌های طاروس، سولیمان و املوس احاطه شده‌ است. این شهر در ارتفاع ۱۰۲۷ متری از سطح دریا واقع با آب‌وهوای سرد و خشک که در زمستان برف و یخبندان و در تابستان دمای هوا تا ۴۰ درجه سانتی‌گراد می رسد. بهترین زمان برای سفر به قونیه بهار و تابستان است که آب‌وهوای معتدل و مطبوعی دارد.
حمل و نقل در قونیه
قونیه شبکه حمل‌ونقل عمومی گسترده و مدرنی دارد. اتوبوس، تراموا، مترو و قطار سریع‌السیر. فرودگاه بین‌المللی قونیه پروازهای داخلی و خارجی را از این منطقه راحت‌تر کرده. برای گشت‌وگذار در سفر به قونیه می‌توانید از گزینه‌های مثل تاکسی، اتوبوس، مترو، دوچرخه و پیاده‌روی استفاده کنید.
چگونه به قونیه سفر کنیم؟
سفر به قونیه از تجربیات فراموش‌نشدنی برای عاشقان تاریخ، فرهنگ و صوفی‌گری است. این شهر باستانی و فرهنگی بسیار دلپذیر و جذاب است اما قبل از سفر چند نکته را یادآور می شویم.
برای سفر به قونیه در تورهای قونیه باید از طریق پروازهای داخلی ترکیه اقدام کنید. قونیه فرودگاه بین‌المللی دارد که به شهرهای استانبول، آنکارا و ازمیر و آنتالیا پروازهای مستقیم دارد.
در تور هوایی قونیه با هواپیما راحت‌ترین و سریع‌ترین روش‌ است. کمتر از یک ساعت و نیم از تهران به قونیه می‌رسید و از زیبایی‌های این شهر تاریخی و مذهبی لذت خواهید برد. سفر با هواپیما به قونیه از نظر امنیتی مشکلی ندارد. فرودگاه قونیه از مهم‌ترین فرودگاه‌های ترکیه در فاصله ۱۸ کیلومتری شمال غربی شهر قونیه که در سال ۲۰۰۰ تاسیس و در سال ۲۰۰۶ بازسازی شده است. این فرودگاه یک سالن مسافربری و یک باند فرود دارد.
سفر با قطار از تهران به قونیه تجربه جدید و لذت‌بخش است که با طبیعت و فرهنگ ترکیه آشنا می شوید. بعد از رسیدن به استانبول، یکی از سه ایستگاه راه‌آهن استانبول را برای سوارشدن به قطار و سفر به قونیه انتخاب کنید. قطار استانبول به قونیه قطار سریع‌السیر است که در مدت ۴ ساعت و نیم مسافت ۴۶۲ کیلومتر را طی می‌کند. قطارها امکانات و خدمات متنوعی برای مسافران دارد. قیمت بلیط قطار از استانبول به قونیه حدود ۲۳ یورو است.
سفر با اتوبوس از تهران به قونیه در تورهای زمینی قونیه، ابتدا باید از تهران به استانبول رفته و بعد از رسیدن از ایستگاه‌های اتوبوس استانبول سوار اتوبوس‌های قونیه شوید. اتوبوس از استانبول برای سفر به قونیه یک است که در مدت ۱۰ ده ساعت است که اتوبوس مجهز و راحت دارد و در طول مسیر چند بار توقف دارد.
سفر با ماشین شخصی از تهران به قونیه تجربه ماجراجویانه و پر از خاطره است که شما را با طبیعت و فرهنگ ترکیه آشنا می‌کند که باید چند نکته کلیدی را در نظر بگیرید. اول مدارک خودرو و راننده را کامل همراه داشته باشید. دوم باید مسیر سفر را با دقت انتخاب و از مرزهای مناسب عبور کنید. نکته سوم، هزینه های سفر را محاسبه و از سایت‌ها قیمت بلیط ها را مقایسه کنید. قطعا با رعایت این موارد و مجوزهای قانونی و بیمه، از زیبایی طبیعت و جاده ترکیه لذت و از امکانات جاده‌ای استفاده می‌کنید.
در تورهای زمینی قونیه با قطار هزینه کمتر اما زمان بیشتری می‌برد. ابتدا به تبریز رفته و از آنجا با قطار به استانبول. قطار هفته ای یک بار روزهای دوشنبه از تهران حرکت و در مدت ۶۰ ساعت به استانبول می‌رسید. بعد از رسیدن به استانبول، از یکی از سه ایستگاه راه‌آهن استانبول سوار قطار به قونیه شوید.


جاذبه های قونیه
رقص سماع
رقص سماع زیباترین و مفرح ترین رقص ‌های مردمی ایران که با تأثیر از عرفان و فلسفه صوفی به وجود آمده است. این رقص در فرهنگ ایرانی مورد توجه بسیاری از مردم قرار داشته است. بی شک این نوع از رقص یا مراسم روحانی و ترکیبی از موسیقی و شعر های مذهبی می باشد که باعث شادی صوفیان می‌شود و آن‌ها را به سمت خداوند نزدیک می‌کند. در این رقص، صوفیان به صورت گروهی حرکت کرده و با استفاده از حرکات و رقص ‌های خاص، حالتی از آرامش و ذهنیت را دنبال می کنند. واژه سماع به معنای شنیدن و گوش دادن به موسیقی است که توسط نوازندگان اجرا می‌شود.
تاریخچه سماع به دوران صفویه باز می‌گردد. در این مراسمات، نوازندگان موسیقی سماع را اجرا می‌کردند و شاعران به شعر خود پایان می‌دادند. این شعرها به زبان فارسی بوده و موضوعات دینی و اخلاقی را بیان می‌کردند. با گذر زمان، سماع به یک رقص سنتی تبدیل شد. در این رقص، نوازندگان موسیقی سماع را اجرا و رقصنده‌ها می رقصیدند. اخیرا، سماع یکی از رقص‌های محبوب در جشنواره‌ های بین‌المللی رقص شناخته شده و از کشورهای مختلف نوازندگان موسیقی سماع شرکت می‌کنند تا با نمایش حرکات خود، این رقص سنتی ایرانی را به دنیا معرفی ‌کنند.
رقص سما یک رقص محلی سنتی در آناتولی مرکزی که از زمان های قدیم در این منطقه انجام میشد. این مراسم به عنوان بخشی از مراسم بزرگ خاکسپاری سالانه در قونیه ترکیه، زادگاه و آرامگاه مولانا برگزار می شود. این رقص بازتابی از عرفان، معنویت و ارادت به مولانا تلقی می شود و انرژی موزون آن حالتی خلسه مانند دارد. جشن سماع در ترکیه با نام سماع تکبیر شناخته و در طول ماه رمضان در حسینیه‌ها، مساجد و خانه‌های مردم برگزار می‌شود و در آن، نوازندگان و خوانندگان، نغماتی آرام و صاف را ایجاد می‌کنند که مردم را به خود جذب می‌کند و به خداوند نزدیکتر می‌شوند. این رقص، نشان دهنده غنای فرهنگ و هنر ایران است که با توجه به تاریخ و فرهنگ کشور، به یکی از برجسته ترین عناصر فرهنگی و هنری جهان تبدیل شده است. تورهای زمینی قونیه به مناسبت ولادت مولانا هر ساله توسط مجری برتر گیسوی خورشید برگزار شده و تور قونیه ویژه 1403 پربارتر از همیشه برگزار خواهد شد.  
روستای سیله
سیله سوباشی روستایی قدیمی و زیبا در شمال غرب قونیه و روی جاده ابریشم و جاده زائرین که قدمتش بیشتر از ۷۰۰۰ سال است و در طول زمان تحت‌تاثیر فرهنگ‌های متفاوت فریگیان، رومیان، یونانیان و ترک‌ها قرار گرفته ‌است. روستا با ساختمان‌های سنگی و چوبی، رودخانه‌ زیبا، پل رومی، مسجد سلجوقی، کلیساهای غاری و موزه‌های فرهنگی در لیست جاذبه‌های گردشگری قرار گرفته است. دهکده سیله با دیدنی‌های بی‌نظیر و خاص خود توریست‌های بسیاری را به سوی خود جذب می‌کند. دهکده سیله تنها روستا در قونیه ترکیه که تا سال 1992 مردم به زبان یونانی سخن می‌گفتند و تا هشتصد سال یونانی ها در کنار آن‌ها زندگی می‌کردند. تورهای ترکیه گیسوی خورشید برای سفری پرماجرا برنامه ریزی شده است. کلیسای ایا النا با فضای داخلی پوشیده از نقاشی دیواری رنگارنگ، کلیسای میلک، کلیسای غار باستانی و دخمه مردگان و مسجدهای گوناگون که به سبک معماری اسلامی ایران ساخته شده و کلیساها به دوران بیزانس تعلق دارند. در کنار سکونت‌گاه‌های چوبی و صخره‌ای این دهکده غار مسکونی و باستانی را می‌توان دید. برای سفر به دهکده سیلی می‌توانید از شهر قونیه به تاکسی و یا اتوبوس سوار شوید و براحتی به این دهکده دسترسی پیدا کنید. برای اقامت در دهکده سیله، عمارت ترکی قدیمی یا بوتیک هتل را رزرو کنید.
جاذبه‌های گردشگری زیادی در قونیه منتظر شماست که اکثرا مربوط به دوران سلجوقی و عصر اسلامی است. موزه کاراتای از مهم‌ترین موزه‌های سفالگری و سرامیک ترکیه که در یک مدرسه سلجوقی قرار دارد. در موزه تاریخ طبیعی قونیه نمونه‌های حیوانات منقرض‌شده و فسیل‌های گوناگون، شهرهای زیرزمینی و مخفی قونیه که همه نمادی از تاریخ و فرهنگ مردمان قونیه است.
دریاچه دهانه آتش‌فشان مکه، از جاذبه‌های طبیعی و زیبای شهر قونیه در ناحیه آناتولی مرکزی که حدود چهار میلیون سال پیش فوران کرده بود. در مرکز این دریاچه، یک مخروط خاکستری که به کوه مکه معروف است. دریاچه یک منطقه حفاظت شده و برای غازهای وحشی اهمیت بین المللی دارد. آب این دریاچه شور و قرمز است.
تماشای پرندگان و سایر جاندران در دریاچه زیبا و بزرگ بی شهیر در جنوب غربی قونیه با مساحت ۶۵۰ کیلومترمربع، بزرگ‌ترین دریاچه آب شیرین ترکیه و چهارمین دریاچه بزرگ اروپاست.  
یکی از دریاچه‌های بزرگ جهان، دریاچه نمک قونیه یا توز گلو، یک دریاچه شور و قرمز در منطقه شمال شرقی در فلات مرکزی ترکیه است. این دریاچه دومین دریاچه بزرگ ترکیه و از بزرگ‌ترین حوضه‌های نمکی جهان است. بخاطر وجود جلبک‌هایی که کاروتنوئید تولید می‌کنند، رنگ صورتی دارد و یک منظره فوق العاده را ایجاد می‌کند. دریاچه نمک یک منطقه‌ای حفاظت‌ شده و زیستگاه پرندگان وحشی است. دریاچه نمک قونیه از نظر اقتصاد مهم و نمک آن در بازارهای محلی فروخته می‌شود. با اتوبوس یا تاکسی از مرکز شهر به این دریاچه رفته و از زیبایی آن لذت ببرید.
دریاچه گودال‌ها یا ابروک یک دریاچه شور و قرمز در شمال شرقی و در فاصله ۱۰۰ کیلومتری از شهر قرار دارد. دریاچه داخل یک حوضه آتش‌فشان که بدلیل وجود میکروارگانیسم‌ها رنگ آب را قرمز است.
تماشای آبشار و جاذبه‌های طبیعی در مکان‌های مختلف برای همه دلپذیر و جذاب است که در تورهای قونیه از آن بازدید خواهد شد. آبشار یرکوپرو، یک آبشار زیبا و تاریخی در استان مرسین ترکیه در نزدیکی شهر موت قرار دارد. این آبشار از رودخانه ارمنک سرچشمه و از روی یک پل رومی به ارتفاع حدود ۳۰ متر سرازیر می‌شود.
کاروان‌سرای قونیه از بناهای تاریخی و گردشگری قونیه که در دوره صفوی سلطان علاالدین کِیقباد ساخته شده و بزرگ‌ترین کاروان‌سرای دنیا شناخته می‌شود. کاروان‌سرای قونیه دو بلوک مجزا دارد که در آن مسجد، اسطبل، انبار، نانوایی، مغازه‌ها و حمام‌های ترکی وجود دارد. معماری این کاروان‌سرای با شکوه، سبک معماری شرقی و با اشکال هندسی و نقوش زیبا مزین شده که سالانه تعداد بازدیدکنندگانش بیشتر می شود.
تپه‌های چاتال هویوک دو تپه مصنوعی در ترکیه که از دوران نوسنگی باقی مانده‌ اند. تپه‌ها نماد شروع شهرنشینی، تمدن‌سازی انسان‌های اولیه و از مهم‌ترین مناطق باستان‌شناسی دنیا در سفر به قونیه محسوب می‌شود که در لیست فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد. تپه‌های چاتال هویوک نقاشی‌ها، مجسمه‌ها، آیینه‌ها، ابزار‌ها و سفال‌های متفاوتی دارد که نشان‌دهنده فرهنگ و هنر است.
شهر سنگی باستانی کلیسترا از جاذبه‌های تاریخی و گردشگری که در بین کوه‌ها مخفی شده و انسان‌ها در دوران هلینستی و رومی در آنجا سکنی داشتند. این شهر تاریخی در سال ۲۰۱۲ به فهرست میراث جهانی یونسکو اضافه شد. معماری و تزییناتش به شیوه مدارس سلجوقی و با کاشی‌کاری‌ها و نقوش زیبا و رنگین مزین شده است.
موزه باستان‌شناسی قونیه، در سال ۱۹۶۲در جنوب تپه علاالدین و در غرب مسجد صاحب، یک موزه تاریخی و فرهنگی با آثار متعلق به دوره نوسنگی، عصر مفرغ قدیم و میانه، عصر آهن، دوران کلاسیک، یونان، روم و بیزانس آغاز به کار  کرده است. آثار دیدنی این موزه تابوت‌های رومی، موزاییک‌های پایه متعلق به کلیسا، محراب‌ها، سنگ‌های گور، ستون‌های سنگی یادبود و استخوان‌های متعلق به دوره روم و بیزانس است.


مقبره حضرت مولانا
آرامگاه و خانه مولانا از بناهای تاریخی و گردشگری شهر قونیه در ترکیه که شامل زیارتگاه و مقبره مولانا جلال‌الدین محمد بلخی، شاعر و عارف بزرگ ایرانی و بعضی از اعضای خانواده و مریدان او است. در زمان‌های قدیم محل سکونت و اقامت پدر و خانواده مولانا بود که پس از مرگ پدر مولانا به گورستان خانوادگی تبدیل شد. معماریش به سبک معماری سلجوقی با کاشی‌کاری‌ها و نقوش زیبا و رنگین است. این مکان مسجد، حوض، حجره‌ها، شبستان، ایوان، گنبد و آثار سلجوقی و عثمانی دارد.
آرامگاه مولانا در کشور ترکیه روی تپه‌ای در قدیمی‌ترین منطقه شهر قونیه قرار دارد. وجود آرامگاه مولوی در قونیه باعث شده تا سالانه گردشگران زیادی به آن سفر کنند. قونیه شهری بزرگ و پرجمعیت در حاشیه جنوب غربی فلات مرکزی آناتولی در فاصله ۲۲۵ کیلومتری آنکارا، پایتخت ترکیه، قرار دارد. مولانا، شاعر و صوفی ایرانی، به قدری والامقام است که همگی او را حضرت مولانا خطاب می‌کنند. طبیعتا، آرامگاه مولانا هم یکی از ارزشمند‌ترین مکان‌ها برای علاقه‌مندان به عرفان و شعر است. موزه مولانا هم به دلیل قدمت بنا و هم آثار تاریخی‌اش از نظر گردشگری اهمیت ویژه‌ای دارد. موزه مولانا چند ورودی دارد و حیاط آن با سنگ‌فرش و سنگ‌های مرمر مزین شده است. در حیاط می‌توانید از آرامگاه‌ درویشان دیدن کنید و بعد وارد بنای تاریخی شوید. برای ساخت سنگ قبر مولانا و کتیبه‌های اطراف آن، زمان و توجه زیادی صرف شده است. آرامگاه مولانا از ۱۰ سنگ تشکیل شده و با پارچه‌ای طلاکوب که هدیه سلطان عبدالحمید دوم، پادشاه عثمانی، بود پوشانده شده است. این پارچه مشکی‌رنگ از جنس مخمل مرغوب و خاص است که آیه‌های قرآن روی آن نوشته‌ شده‌اند.
قونیه از شهرهای قدیمی و تاریخی ترکیه جاذبه‌های ارزشمندی را در دل خود جای داده است. تماشای رقص سماع و شرکت در فستیوال سالانه آن، بی‌نظیرترین جاذبه‌های گردشگری ترکیه محسوب می‌شود.
بهترین زمان بازدید از آرامگاه مولانا بستگی به هدف شما از سفر و علایقتان دارد. اگر با هدف شرکت در فستیوال مولانا می‌خواهید به قونیه سفر کنید، ماه دسامبر (آذرماه) بهترین زمان سفر است. از ۷ تا ۱۷ دسامبر، در شهر قونیه جشنواره ۱۰ روزه‌ای برای بزرگداشت مولانا برگزار می‌شود. در این فستیوال می‌توانید رقص درویشان قونیه را که خاص‌ترین و زیباترین رویدادهای جهانی است، تماشا کنید. بهترین زمان برای بازدید از شهر تاریخی قونیه و کاوش عمیق‌تر درباره سبک زندگی و فرهنگ مردم آن هم همین زمان است؛ اما باید بدانید که گردشگران زیادی برای شرکت در این فستیوال به قونیه سفر می‌کنند و شهر شلوغ می‌شود. گیسوی خورشید در تور قونیه به مناسبت سالگرد مولانا برنامه ویژه ای را برای گردشگران در نظر گرفته است.
آرامگاه مولانا از مهم‌ترین جاهای دیدنی قونیه ترکیه در محله عزیزیه قرار دارد که برای رفتن به موزه مولانا می‌توانید از تاکسی، اتوبوس و مترو استفاده کنید. راحت‌ترین راه برای رفتن به آرامگاه مولانا، تاکسی است؛ اما فراموش نکنید که هزینه تاکسی در ترکیه بالا است. اگر می‌خواهید مستقیم به قونیه بروید، می‌توانید بلیط هواپیمای تهران-قونیه را از گیسوی خورشید تهیه کنید. پیشنهاد می‌دهیم اول به استانبول سفر کنید و بعد از آنجا به صورت هوایی یا زمینی به قونیه بروید.
موزه مولانا پانوراما 360
موزه پانوراما نام خود را از پانورامای شکل کوپوله‌ای می‌گیرد که زندگی اجتماعی شهر کونیا سده 13 را به تصویر می‌کشد. موزه شامل مراسم سما اجرا شده توسط حضرت مولانا در بازار بزرگ است.
موزه پانوراما دومین موزه پانوراما کامل ترکیه که روایت کننده لحظات تصمیم‌گیری در زندگی حضرت مولانا می‌باشد. این موزه به سفارش شهرداری کونیا تأسیس شده و در تاریخ 7 دسامبر 2017 افتتاح شد. موزه به نمایشگاه مدارس تاریخی، مساجد، دیوارها، سربازان، سلطنت‌ها و مجسمه‌های انسان‌ها از ملت‌های مختلف می‌پردازد. مجسمه‌ها، گذشته غنی و جهانی‌نگر شهر قونیه را به بازدیدکنندگان نمایش داده می‌شود. طبقه پایین موزه، نقاشی‌های روغنی وجود دارد که تکه‌هایی از زندگی حضرت مولانا و لحظات تاثیرگذار زندگی او را به تصویر می‌کشند.
هدف اصلی موزه معرفی اماکن تاریخی قونیه به بازدیدکنندگان و نمایش تأثیر حضرت مولانا و خاندان او بر شهر و مردم آن در زمان ساختمان‌ نهادن این سازه‌ها است. قونیه مرکز مهم در زمینه مسیحیت اولیه بود و با آمدن حضرت مولانا، شهری گوناگون شد که اسلام به آن پذیرفته شد و پیروان دین‌های مختلف به صورت صلح‌آمیز با یکدیگر زندگی می‌کردند. موزه پانوراما قونیه دارای یک کتابخانه و کافه است که بازدیدکنندگان در حین نوشیدن نوشیدنی‌های خود کتاب بخوانند. این موزه به بازدیدکنندگان غذای بصری از میراث فرهنگی و تاریخی قونیه را ارائه می‌دهد. اهمیت دوره سلجوقی را برجسته می‌کند و با محتوای غنی مرتبط با حضرت مولانا و مولویگری تجربه یکتا به بازدیدکنندگان ارائه می‌دهد.
موزه قویون اوغلی از موزه‌های تاریخی و فرهنگی شهر قونیه که آثار مربوط به زندگی، فرهنگ و هنر مردم قونیه و مناطق اطراف را نمایش می‌دهد. در سال ۱۹۵۰ در خانه قدیمی خانواده قویون اوغلی، یکی از خانواده‌های مشهور و مرفه قونیه افتتاح شده است. موزه قویون اوغلی در سه طبقه که هر طبقه شامل بخش‌های مختلف موزه است. در طبقه زیرین موزه، بایگانی، عکاس‌خانه، کتابخانه و فروشگاه وجود دارد. در طبقه همکف اتاق لباس‌ها، کمربندها، صلح‌ها، سکه‌ها و سایر اقلام قوم‌شناسی محلی از دوره‌های مختلف تاریخی سلجوقی، عثمانی، جمهوری و معاصر به چشم می خورد. تور قونیه زمینی و تور قونیه هوایی در گیسوی خورشید هر ساله در لیست پربازدید کننده ترین مقاصد گردشگری است.  
مسجد و مقبره شمس تبریزی
مسجد شمس تبریزی بنای تاریخی و مذهبی، داخل پارک شمس که در قرن دوازدهم میلادی ساخته و در قرن شانزدهم توسط امیر اسحاق بازسازی شده است. در این مسجد تربتی وجود دارد که محل دفن شمس تبریزی، شاعر و عارف بزرگ ایرانی و مرشد مولاناست. مسجد شمس تبریزی معماری و تزیینات سلجوقی و مزین به کاشی‌کاری‌ها و نقوش زیبا و رنگین دارد.
مسجد سلیمیه یکی از شاهکارهای معماری اسلامی و عثمانی در شهر ادیرنه ترکیه که در قرن شانزدهم معمار سنان برای سلطان سلیم دوم ساخته است. مسجد سلیمیه یک گنبد بزرگ و چهار مناره بلند. مسجد سلیمیه شامل مدرسه، کتابخانه، بازار، حمام و بیمارستان است که در سال ۲۰۱۱ در لیست میراث جهانی یونسکو قرار گرفته است.
مسجد و مقبره طاووس‌بابا در پارک شمس که این مسجد و مقبره مربوط به طاووس‌بابا، از مریدان مولانا و شاعر و عارف بزرگ ایرانی است و در سال ۱۲۷۴ میلادی در قونیه درگذشت. مسجد و مقبره طاووس‌بابا در سال ۱۵۱۰ به دستور امیر اسحاق بازسازی شده است. در درگاه ورودی و مناره هشت‌ضلعی باریک و بلندش با تزیینات حجاری‌شده به شهرت رسیده است.
پارک ژاپنی به سبک معماری و فرهنگ ژاپنی طراحی و در سال ۲۰۱۰ با همکاری شهرداری قونیه و معماران ژاپنی برای تقویت روابط دوستانه بین قونیه و کیوتو افتتاح شد. پارک در مساحت حدود ۳۶۰۰ مترمربع شامل تالاب‌ها، حوضچه‌ها، ساختمان‌ها و درخت‌هایی است که همگی به سبک ژاپنی ساخته شده است. پارک ژاپنی در تمام فصل‌ها زیبایی خاص خودش را دارد و محلی دلنشین برای گردشگران و مردم محلی است. رستوران و کافه‌ها هم غذاها و نوشیدنی‌های ژاپنی را ارائه می‌دهند.
پارک علاالدین. پارک عصر 80000 ساله
تپه مصنوعی علاالدین که در دوران سلجوقیان به دستور سلطان علاالدین کیقباد ساخته شد، با مساحت ۵۰ هزار مترمربع شامل مسجد علاالدین، قصر علاالدین، باغ‌ها، چشمه‌ها با سبک معماری اسلامی و سلجوقی طراحی شده‌ است. تپه مصنوعی علاالدین در وسط شهر قونیه بعنوان یک پارک عمومی برای تفریح و گردش در تمام فصول سال زیبایی خاصی دارد.
در شهر قونیه یک بلوار به نام مولانا وجود دارد که جز خیابان‌‌های اصلی شهر است. در انتهای آن تپه علاءالدین یک تپه مصنوعی که به دست انسان ساخته شده است. تپه در زمان سلجوقیان بنا شده تا اشراف‌زادگان برای خود یک موضع مناسب و مرتفع داشته باشند. به این تپه می‌رفتند تا تمام مناظر اطراف را براحتی تماشا کنند و از آب‌وهوای خوب آن لذت ببرند. نمایی زیبا از پارک مواجه خواهید شد که آب‌نماهای چشم‌نوازی دارد.
اگر به بالای تپه برسید نماد شهدا برایتان نمایان خواهد شد. این مسجد از قدیمی‌ترین مناطق شهر است که به سبک سلجوقیان ساخته شده است. روی تپه رستوران‌ها و کافه‌هایی وجود دارد که می‌توان از آن‌ها استفاده کرد. مسجد علاالدین کی قباد روی تپه دیده که نشان‌ میدهد مسجد روی تپه قرار گرفته است.
آب‌وهوای شهر قونیه خشک است و این موضوع بدین خاطر است که شهر قونیه در ارتفاع قرار گرفته است. این شهر تابستان‌های گرم و زمستان‌های بسیار سرد دارد. البته دما در تابستان این منطقه بسیار شبیه به ایران است و اگر قصد سفر در تابستان به این مکان را دارید، گرمای قابل‌تحملی را تجربه خواهید کرد. بازدید از قونیه و دیدن پارک تاریخی علاالدین ترکیه فصل بهار است. البته باید گفت که شب‌ها حتی در تابستان نیز در این شهر هوایی خنک را تجربه خواهید کرد. بااین‌حال فصل بهار هوای معتدل دارد و نگران گرمای زیاد هوا و یا سرمای بیش از حد نخواهید بود.
باغ پروانه ها
باغ پروانه‌های گرمسیری با انواع پروانه‌ها و حشرات در یک محیط‌زیست زیبا و منحصربه‌فرد با همکاری شهرداری سلجوقلو و دانشگاه سلجوق با مساحت ۳۸۰ هزار مترمربع در سال ۲۰۱۴ افتتاح شد. شکل ساختمان باغ پروانه‌های گرمسیری شبیه یک پروانه است. باغ پروانه‌های گرمسیری شامل محوطه بازی، زمین‌های ورزشی، استخر، مسیر سورتمه مصنوعی، آمفی‌تئاتر با ۱۰۰۰ صندلی و شش استخر تزیینی است.
باغ‌های مرام، مجموعه ای از باغ‌ها در منطقه‌ ییلاقی حاشیه‌ قونیه و در جنوب شرقی کوه تکلی، به سبک معماری و فرهنگ ایرانی طراحی و محل زندگی تابستانی مولانا و مریدانش که اشعار مثنوی در آنجا سروده شده است. باغ‌ها در تمام سال زیبایی منحصربفردی برای گردشگران و مردم محلی دارد.
پاراگلایدرسواری قونیه از تفریحات هیجان‌انگیز و محبوب که منظره‌ بی‌نظیر کوه‌ها و دریاچه‌ها قابل رویت است. رشته‌کوه‌های سلطان در آق شهیر و رشته‌کوه‌های تاکلی در قونیه، دو مکان مناسب برای این تفریح در ارتفاع با شیب ملایم برای پرواز دارد. با اتوبوس یا تاکسی می‌توانید به این مکان بروید.
مراکز خرید قونیه
بازار سرپوشیده از جاذبه‌های شناخته‌شده شهر قونیه، از قدیمی‌ترین بازارهای ترکیه در دوران سلجوقیان و عثمانیان که با معماری باستانی چشمگیر کاشی‌ها، آجرها، سقف‌های چوبی و قنادیل، مکانی مناسب برای خرید صنایع‌دستی کمیاب، مانند فرش، قالی، چرم، چوب و مس است. در رستوران‌ها و چای‌خانه‌های این بازار، غذاها و نوشیدنی‌های محلی در نزدیکی موزه مولانا و مسجد علاالدین براحتی در دسترس است.
مرکزخرید کنت پلازا، معروف‌ترین و بزرگ‌ترین مراکز خرید شهر در منطقه سلجوقلو با امکانات تفریحی و رفاهی متنوع مانند سینما، رستوران، کافه، شهربازی، موزه، فضای بازی کودکان، پوشاک، کیف، کفش، لوازم آرایشی، عطر، ساعت، جواهرات، اسباب‌بازی، کتاب و نوشت‌افزار، لوازم دکوری منزل، لوازم‌خانگی و لوازم الکترونیکی با برندهای معروف و معتبر ترکیه و جهان بفروش می رسند.  
مرکز خرید ارایلی پارک سایت در منطقه ارگلی در سال ۲۰۰۹ افتتاح شد و بیش از ۴۵ برند تجاری معروف با امکانات تفریحی و رفاهی متنوع سینما، شهربازی، موزه، کافه و رستوران مورد توجه گردشگران قرار گرفته است.
مرکز خرید سلچوکر سنتر در منطقه سلجوقلو، در نزدیکی موزه و آرامگاه مولانا با معماری باستانی و زیبا، مکانی مناسب برای خرید صنایع دستی، فرش، چرم، چوب و مس است. رستوران و کافه‌های زیادی برای امتحان غذاها و نوشیدنی‌های ژاپنی وجود دارند. مرکز خرید سلچوکر سنتر در تمام سال پاتوقی دلنشین برای گردشگران و مردم محلی است.
مرکز خرید کولسیته یا کوله سایت، مدرن‌ترین مرکز خرید قونیه با بیش از ۱۵۰ برند معروف و معتبر ترکیه و جهان مانند پوشاک، کیف، کفش، لوازم آرایشی، عطر، ساعت، جواهرات، اسباب‌بازی، کتاب و نوشت‌افزار، لوازم دکوری منزل، لوازم‌خانگی و لوازم الکترونیکی در کنار امکانات تفریحی و رفاهی متنوع سینما، شهربازی، موزه، کافه، رستوران، اتاق مراقبت از نوزاد، سرویس بهداشتی، وای‌فای رایگان، تاکسی و پارکینگ روباز یا سرپوشیده هم بهره ببرید.


هتل های قونیه 
شهر قونیه یکی از ۱۰ شهر پرجمعیت ترکیه است. تعداد هتل‌های قونیه بسیار محدود اما قیمتی مقرون به صرفه‌ دارند و به سرعت تکمیل می‌شوند. 
مراسم سماع که در نیمه‌ آذرماه و به مدت ۱۰ روز برگزار می‌شود، بهترین زمان سفر به قونیه نیست چون اوایل‌ آذر هوای شهر رو به سرما می‌رود. بهترین زمان رزرو هتل در قونیه آب و هوا و مراسم بزرگداشت مولاناست. ماه‌های دی و بهمن آب و هوای بسیار سرد و تعداد مسافران و توریست‌های قونیه بسیار کم و قیمت هتل‌ها هم کاهش می یابد. در حالیکه ماه‌های مرداد و شهریور شلوغ‌ترین فصل‌های قونیه بوده و تعداد گردشگران و هزینه اقامت هتل‌ها به بیشترین حد می‌رسد.
مراسم بزرگداشت مولانا، هر سال بین ۱۶ تا ۲۶ آذر  در شهر قونیه در مرکز فرهنگی و موزه مولانا برگزار می‌شود. در این زمان تعداد گردشگران زیاد و هزینه اقامت هتل‌ها  بشدت افزایش می‌یابد. پس بهتر است سه ماه قبل از سفر، رزرو هتل را انجام دهید. آبان و تیرماه لذتبخش ترین زمان برای رزرو هتل و غرق شدن در آرامش شهر با آب‌و‌هوای معتدل و مدیترانه‌ای است. 
تپه علاءالدین، مرکزی‌ترین بخش قونیه از نظر دسترسی به مراکز تاریخی و فرهنگی قونیه با موقعیت ایده‌آل بدلیل ارزش تاریخی و مسجد علاءالدین با فاصله یک کیلومتری از جاذبه توریستی، هتل‌های سه ستاره و چهار ستاره لوکس و شیک در آن واقع شده است. پارکینگ، روم سرویس، صبحانه و اینترنت با هزینه میانگین شبی۴۵ دلار امکان رزرو هتل فراهم است. 
موزه مولانا در مرکز شهر قونیه که اطراف آن ده‌ها هتل با کیفیت ساخته شده است. هتل موزه مولانا تا جاذبه‌های توریستی مانند یادمان جنگ استقلال، مسجد سلطان سلیم، موزه پانوراما قونیه، موزه سهیتلیقی فاصله کمی دارد و شبی ۴۰ تا ۵۰ دلار است.
محله شمس تبریزی از معروف‌ترین و پرطرفدارترین محله‌های قونیه بواسطه قدمت و ارزش تاریخی‌اش همواره مورد توجه گردشگران و مسافران بوده است. از جنوب به خیابان مولانا، از شمال و شرق به خیابان سلطان ولد ختم می‌شود. در محله شمس تبریزی هتل‌های زیادی ندارد. تعدادی هتل سه ستاره و چهار ستاره‌ با شرایط کیفی خوب و امتیاز بالای مسافران که حدودا شبی ۳۰ دلار است.
هتل ریکسوس، مجلل ترین هتل پنج ستاره قونیه که در بدو ورود ابتکار خلاقانه و اعجاب آور آن روبرو می شوید. دسترسی بسیار آسان به پارک آبی آکوا و و امکانات رفاهی کامل تما اتاق ها مانند دستگاه تهویه مطبوع، حمام مجزا، تلویزیون، استخر سالن بدنسازی، زمین تنیس، رستوران، امکان اجاره ویلچر، محل نگهداری از کودکان، مینی بار، اینترنت بیسیم در این هتل لوکس برای گردشگران در دسترس است. 
هتل درگاه در ناحیه کاراتای، محلی مناسب برای تمدد اعصاب و تجدید قوا پس از یک گردش طولانی با اتاق های دارای زاویه دید مناسب به آرامگاه مولانا، لوازم آرایش رایگان، تلویزیون، سشوار، حمام، رستوران، فروشگاه و مغازه برای تهیه سوغاتی، سالن ورزشی مجهز، وای فای رایگان ، رستوران هتل انواع غذاهای ترکی و بین المللی، دکوراسیون داخلی شیک و مجهز به مبلمان مدرن، مینی بار، تلویزیون ال سی دی، پارکینگ رایگان و امکانات اجاره ماشین بهره ببرید.
 
هتل ددمان، هتلی زیبا و مجلل با امکانات رفاهی فوق العاده، چیزی فراتر از انتظار میهمانان از هتل ۵ ستاره با معماری مدرن مانند نگینی در شهر می‌درخشد و زیبایی خاص خودش را دارد. هتل دارای امکانات استخر سرپوشیده و روباز، مرکز تناسب اندام، رستوران با غذاهای متنوع، کافی شاپ، بار، خدمات اسپا، تهویه مطبوع، مینی بار، چای/قهوه ساز، تلوزیون با کانال‌های ماهواره‌ای، اینترنت بی‌سیم، حمام خصوصی و خدمات ورزشی با 206 اتاق در 18 طبقه با تمامی ا امکانات بی‌نظیر. فاصله هتل 5 ستاره ددمان تا موزه و آرامگاه مولانا تنها 4 کیلومتر و با موزه باستان شناسی قونیه 2.5 کیلومتر فاصله دارد. پرسنل هتل مسلط به زبان‌های ترکی و انگلیسی هستند.
هتل بایر دیاموند، هتلی 5 ستاره، لوکس و مجلل با 214 اتاق های لوکس و امکانات مدرن استخر سرپوشیده، مرکز تناسب اندام، سونا، مرکز اسپا، بیلیارد، اینترنت بی‌سیم، رستوران با غذاهای متنوع، تهویه مطبوع، مینی‌بار، چای/قهوه ساز، تلوزیون، حمام زبازد خاص و عام است. رفتار خوب پرسنل، مسلط به زبان های ترکی و انگلیسی در محیط آرام و فرهنگی، سفر و اقامتی به یادماندنی خواهید داشت.
هتل هیلتون گاردن، چهار ستاره، مناسب ترین استراحت گاه  گردشگران که تا پارک علی الدین  یک کیلومتر فاصله و به موزه و آرامگاه مولانا بسیار نزدیک است. کارکنان هتل به زبان های انگلیسی، ترکی و آلمانی مسلط و تمامی اتاق ها دارای اینترنت، دستگاه تهویه مطبوع، سالن بدنسازی، اتاق بازی برای بچه ها، فروشگاه، صرافی، رستوران، کافه و بالکن برای رفع خستگی و نوشیدن یک فنجان قهوه ترک هستند. 
هتل رامادا پلازا، هتلی مدرن با استخر سرپوشیده، حمام، اسپا، جکوزی، مرکزتناسب اندام، وای فای در سراسر هتل، پارکینگ اختصاصی رایگان، تهویه مطبوع، عایق صدا، کتری، تلویزیون ال سی دی با ماهواره و گاو صندوق، پذیرش 24 ساعته، شاتل فرودگاه، دربان و خدمات کرایه ماشین، حمام با دوش، لوازم بهداشتی رایگان، دمپایی و سشوار دارد. انواع غذاها در رستوران داخل هتل با منوهای رژیم غذایی خاص بنا به درخواست در دسترس هستند. تمامی هتل ها در سایت سانی تور قابلیت رزرو دارند. کافیست تور زمینی قونیه را انتخاب کنید تا جزئیات برایتان نمایش داده شود. 
غذاهای قونیه
قونیه یکی از شهر های کشور ترکیه در قسمت آنتالولی مرکزی قرار گرفته است. مردم ترکیه رژیم غذایی متنوع دارند و گندم و گوشت گوسفند از تولیدات اصلی شان است. قونیه مرکز حبوبات و غلات، گوشت بوداده، حبوبات، میوه‌های خشک، آرد و بلغور است.
اتلی اکمک یکی از غذاهای قونیه و سیوا در تنوع زیاد سرو و یک غذای اصیل در اکثر منوهای غذایی کشور ترکیه است. گوشت چرخ‌کرده، گوجه‌فرنگی، فلفل و پیاز را در نان نازک ریخته و آن را می پزند. در نظر کلی ساده است اما نان نازک آن مخصوص نانوایی های ترکیه و خمیرش در حرارت بسیار پایین اجاق پخته میشود.
غذای بسیار لذیذ که نظر عثمانی ها را به خود جذب کرده. بوی عطر سبزیجات روی گوشت کبابی بسیار لذت بخش و به گفته اهالی قدیمی این غذا بر ذهن تمام گردشگران و توریستان خاطره می شود. در فرن کباب جزو غذاهای قونیه است که از گوشت بره استفاده و در فر طبخ می کنند. این غذا بسیار لذیذ و ترد است و با نان پیده سرو می کنند.
یکی دیگر از غذاهای لذیذ و مقوی تیریت نام دارد . این غذای مغذی به نام ظرف غذای آسیای مرکزی هم یاد میشود. ترکیبات غذا نان مخصوص قونیه، عصاره‌ی گوشت، ماست، پیاز، کره و سماق می باشد. طبق رسومات مردم قونیه این غذا در عروسی ها و مراسمات سرو می شود. 
تویوک سویو سوپی بی نظیر و یک سلاح خوشمزه در قونیه است. این سوپ از گوجه‌فرنگی، عصاره‌ مرغ، مرغ خرد شده و رشته‌فرنگی تهیه شده و روی آن مقداری جعفری خرد می کنند. سوپ تویوک مناسب هوای سرد در فصل زمستان سرو و هر کسی را شیفته خود می کند.
شیرینی ها و شکلات ها نوع دیگری از خوراکی های معروف قونیه است. از معروف ترن شیرینی ها جزریه که طعم خوشمزه  و زبانزد مسافران و نوعی سوغاتی قونیه هم به حساب می آید. جزریه از آب هویج، شکر و فندق در شعله ی بسیار کم می پزند و نیاز به غلتیدن زیاد دارد و بعد با پودر نارگیل آن را تزیین می کنند. هیچگونه مواد افزودنی ندارد و بعد از غذا بعنوان دسر سالم سرو می شود.
 

شما به این مطلب چه امتیازی می‌دهید؟

(0/0)

ارسال دیدگاه

لغو پاسخ